Sådan tilbagekaldes en e-mail i Gmail

Vi har alle haft øjeblikke, hvor vi straks har fortrudt at sende en e-mail. Hvis du er i den position, og du bruger Gmail, har du et lille vindue, hvor du kan fortryde din fejl, men du har kun et par sekunder til at gøre det. Sådan gør du.

Mens disse instruktioner er til Gmail-brugere, kan du også fortryde sendte e-mails i Outlook. Outlook giver dig et vindue på 30 sekunder til at huske en sendt e-mail, så du bliver nødt til at være hurtig.

RELATERET: Du kan fortryde sending i Outlook, ligesom Gmail

Indstilling af e-mail-annulleringsperioden i Gmail

Som standard giver Gmail dig kun et vindue på 5 sekunder, hvor du kan huske en e-mail, når du har trykket på knappen Send. Hvis dette er for kort, skal du forlænge den tid, Gmail holder e-mails på vent, før det sender dem. (Herefter kan e-mails ikke hentes.)

Desværre kan du ikke ændre længden af ​​denne annulleringsperiode i Gmail-appen. Du bliver nødt til at gøre dette i menuen Indstillinger i Gmail på nettet ved hjælp af din Windows 10-pc eller Mac.

Du kan gøre dette ved at åbne Gmail i din valgte webbrowser og klikke på ikonet "Indstillinger Gear" øverst til højre over din e-mail-liste.

Herfra skal du klikke på "Indstillinger".

På fanen "Generelt" i dine Gmail-indstillinger kan du se en mulighed for "Fortryd afsendelse" med en standard annulleringsperiode på 5 sekunder. Du kan ændre dette til perioder på 10, 20 og 30 sekunder fra rullemenuen.

Når du har ændret annulleringsperioden, skal du trykke på knappen "Gem ændringer" nederst i menuen.

Den annulleringsperiode, du har valgt, vil blive anvendt på din Google-konto som helhed, så den gælder for e-mails, du sender i Gmail på nettet, såvel som for e-mails, der sendes i Gmail-appen på iPhone, iPad eller Android-enheder.

Sådan tilbagekaldes en e-mail i Gmail på nettet

Hvis du vil huske en e-mail, der er sendt i Gmail, skal du gøre det inden den annulleringsperiode, der gælder for din konto. Denne periode begynder fra det øjeblik du trykker på “Send” -knappen.

For at tilbagekalde en e-mail skal du trykke på knappen "Fortryd", der vises i pop op-meddelelsen "Besked sendt", synlig i nederste venstre hjørne af Gmail-vinduet på nettet.

Dette er din eneste chance for at huske e-mailen - hvis du går glip af den, eller hvis du klikker på "X" -knappen for at lukke pop op-vinduet, kan du ikke huske den.

Når annulleringsperioden er gået, forsvinder knappen "Fortryd", og e-mailen sendes til modtagerens mailserver, hvor den ikke længere kan tilbagekaldes.

Sådan tilbagekaldes en e-mail i Gmail på mobilenheder

Processen til tilbagekaldelse af en e-mail er den samme, når du bruger Gmail-appen på din iPhone, iPad eller Android-enheder. Når du har sendt en e-mail i Googles e-mail-klient, vises en sort pop op-boks nederst på skærmen, der fortæller dig, at e-mailen er sendt.

"Fortryd" -knappen vises på højre side af denne pop op. Hvis du vil stoppe afsendelsen af ​​e-mailen, skal du trykke på denne knap inden for annulleringsperioden.

Ved at trykke på "Fortryd" tilbagekaldes e-mailen og vender tilbage til udkastskærmen "Skriv" i appen. Du kan derefter foretage ændringer i din e-mail, gemme den som en kladde eller slette den helt.