Sådan frigøres mere end 10 GB diskplads efter installation af Windows 10's maj 2019-opdatering

Installerede du netop opdateringen fra maj 2019? I så fald er der mere end 10 GB data, der spilder plads på din harddisk - vi havde 24,6 GB! På en bærbar computer eller tablet med et begrænset lagerplads kan dette fylde din enhed ganske lidt op.

Hvis du har en computer med en stor mængde ledig lagerplads, bemærker du muligvis ikke engang disse ubrugelige data. Det holder fast i 10 dage, indtil Windows automatisk rydder det op. Men hvis du er presset på for plads, vil du gerne rense det så hurtigt som muligt.

Disse filer giver dig mulighed for at nedgradere i 10 dage

Opgradering mellem "builds" af Windows 10 - som fra Windows 10s opdatering fra oktober 2018 til Windows 10's maj 2019-opdatering - behandles det samme som opgradering til et helt nyt Windows-operativsystem.

Når du opgraderer til en ny "build", opretter Windows en Windows.old-mappe, der indeholder systemfilerne fra din "gamle" Windows-installation. Dette giver dig mulighed for at "gå tilbage" til den tidligere version af Windows 10, hvis du oplever et problem med den nye build.

RELATERET: Hvad er Windows.old-mappen, og hvordan sletter du den?

Denne mappe kan dog bruge mere end 10 GB plads på din harddisk. Windows fjerner det automatisk efter 10 dage, men du kan fjerne det hurtigere for at frigøre pladsen med det samme.

Advarsel : Du skal kun gøre dette, hvis din pc ser ud til at fungere korrekt. Hvis du har noget problem med den nye version af Windows 10 på din hardware, vil du ikke være i stand til at "gå tilbage" til den tidligere version uden at geninstallere Windows fuldstændigt, når du har slettet disse filer.

Du kan gå tilbage til den sidste version af Windows 10, du havde installeret, ved at navigere til Indstillinger> Opdatering og sikkerhed> Gendannelse og bruge knappen "Kom i gang" under "Gå tilbage til den tidligere version af Windows 10." Denne knap er kun til stede, hvis filerne stadig er tilgængelige på din computer.

Sådan slettes Windows.old-mappen ved hjælp af

Hvis alt ser ud til at fungere fint efter et par dage, kan du gå videre og fjerne disse filer. Du behøver ikke at slette Windows.old-mappen manuelt, og det bør du ikke. Faktisk er nogle af de systemfiler, du skal fjerne, alligevel placeret uden for Windows.old-mappen.

Fra og med Windows 10's opdatering fra april 2018 kan du nu slette disse filer ved hjælp af det nye "Frigør plads" -værktøj i Indstillinger. For at få adgang til det, gå til Indstillinger> System> Opbevaring> Konfigurer opbevaringsfølelse eller Kør det nu.

RELATERET: Brug Windows 10's nye "frigør plads" -værktøj til at rydde op på din harddisk

Tjek de andre indstillinger her. Som standard sletter Storage Sense også filer, der er mere end 30 dage gamle i papirkurven, når du kører den.

Rul ned og tjek "Slet tidligere versioner af Windows" her. Hvis du ikke kan se denne mulighed på listen, har du enten allerede slettet disse filer, eller Windows 10 har allerede slettet dem for dig.

Klik på "Rens nu" for at slette de tidligere versioner af Windows og alt andet, du har valgt at fjerne med Storage Sense.

Husk, at indstillingen "Slet filer i min Downloads-mappe, hvis de har været der i over", fjerner filer i din Downloads-mappe, hvilket du måske ikke vil gøre. Ellers er det sikkert at slette alle typer data her, hvis din pc fungerer korrekt, men husk at indstillingen "Slet filer i min papirkurv, hvis de har været der i over", sletter de filer, du har i din genbrug. Beholder.

Sådan slettes Windows.old-mappen ved hjælp af diskoprydning

Du kan også bruge Diskoprydningsværktøjet til at rense tingene for dig. Diskoprydning er nu udfaset, men er stadig tilgængelig i Windows 10.

For at starte det skal du åbne Start-menuen, søge efter "Diskoprydning" og trykke på Enter.

RELATERET: 7 måder at frigøre plads på harddisken på Windows

I vinduet Diskoprydning skal du klikke på knappen "Opryd systemfiler".

Kontroller "Tidligere Windows-installation (er)" på listen. Du kan også kontrollere andre typer filer, du vil fjerne fra din harddisk for at frigøre plads her.

Klik på “OK”, når du har valgt, hvad du vil fjerne. Diskoprydning fjerner de tidligere Windows-installationsfiler og frigør pladsen på din harddisk.

Hvis du har brug for at gå tilbage til en tidligere version af Windows 10 efter fjernelse af disse filer, skal du geninstallere Windows 10 fra installationsmedier med en ældre version.