Sådan nulstilles dit hele netværk i Windows 10 og starter fra bunden

Hvis du lider af netværksproblemer i Windows 10, som du bare ikke synes at løse, indeholder Windows 10-jubilæumsopdateringen nu en funktion, der giver dig mulighed for at nulstille dit netværk tilbage til, hvordan det var, da du først installerede Windows.

RELATERET: Sådan får du Windows til at foretage fejlfinding af din pc's problemer for dig

Nulstilling af dit netværk skal virkelig bruges som en sidste udvej i din fejlfindingsproces. Før du prøver det, skal du prøve nogle grundlæggende rettelser først. At køre den indbyggede netværksfejlfinding kan ofte løse dine problemer eller i det mindste pege dig mod de skridt, du kan tage, der kan hjælpe. Windows indeholder også nogle gode kommandolinjeværktøjer, der kan hjælpe dig med at finde ud af, hvor dit problem ligger. Men hvis alt andet mislykkes, eller hvis du bare vil tage dit netværk tilbage til starten, kan nulstilling af dit netværk måske hjælpe.

Når du nulstiller dit netværk, glemmer Windows dit Ethernet-netværk sammen med alle dine Wi-Fi-netværk og adgangskoder. Det glemmer også yderligere forbindelser, såsom VPN-forbindelser eller virtuelle switche, som du har oprettet. Nulstilling deaktiverer og geninstallerer derefter alle dine netværkskort og sætter andre netværkskomponenter tilbage til deres oprindelige indstillinger. Du bliver endda nødt til at løbe igennem de spørgsmål, du så, da du først installerede Windows, hvor du vælger, om du vil have din pc synlig på netværket.

Når du har opbrugt din anden fejlfindingsindsats, er det nemt at nulstille netværket. Åbn Windows-indstillinger ved at trykke på Start og klikke på knappen Indstillinger (eller bare ved at trykke på Windows + I på dit tastatur). Klik på "Netværk og internet" på skærmen Windows-indstillinger.

På siden "Netværk og internet" skal du vælge fanen "Status" til venstre og derefter til højre rulle ned og klikke på linket "Netværksindstilling".

Skærmbilledet "Netværksnulstilling" advarer dig om, hvad der vil ske, når dit netværk nulstilles, og fortæller dig også, at en genstart er nødvendig. Klik på knappen "Nulstil nu" for at nulstille netværket og genstarte din pc.

Når du bliver bedt om at bekræfte nulstilling af netværket, skal du klikke på knappen “Ja”.

Og det er alt der er ved det. Efter genstart af din pc leder Windows dig gennem opsætning af dit netværk. Igen skal nulstilling af dit netværk virkelig være en slags sidste udvej. Men hvis alle dine andre fejlfindingsbestræbelser er mislykkedes, kan en fuld nulstilling muligvis bare være svaret.