Sådan fjernes en Gmail-konto fra din Android-enhed

Den eneste måde at fjerne en Gmail-konto fra din Android-enhed er ved at fjerne den tilknyttede Google-konto. Du kan stoppe Gmail i at synkronisere nye e-mails, men hvis du vil slippe af med en bestemt Google-konto fra din telefon eller tablet, skal du gøre det.

Fjernelse af din Google-konto betyder, at tjenester som Google Maps, Google Play Butik og andre apps bliver utilgængelige. Det kræver, at du tilføjer en anden Google-konto til din Android-enhed eller har en anden Google-konto allerede logget ind for at holde uafbrudt adgang til disse apps.

Som nævnt kan du slå Gmail-synkronisering fra i stedet. Dette forhindrer Gmail i at opdatere din indbakke på din enhed og lade din konto være tilgængelig for dig at bruge andre steder.

Hvis du har besluttet at fjerne din Gmail-konto, skal du have din enhed praktisk, selvom du kan logge ud af din konto eksternt, hvis det er nødvendigt.

Deaktivering af Gmail-synkronisering

Før vi begynder, er det vigtigt at påpege, at trinene til at få adgang til enhedens indstillingsmenu kan være lidt forskellige afhængigt af den version af Android, du har. Trinene nedenfor skal fungere fra Android 9 Pie og fremefter.

Gå ind i enhedens "Indstillinger" -menu enten ved at klikke på appen i app-skuffen eller ved at stryge beskedskærmen ned og trykke på tandhjulsikonet.

Find og tryk på "Konti" eller "Konti og sikkerhedskopi" i dine enhedsindstillinger, afhængigt af hvad det hedder på din enhed.

Bemærk:  På nogle enheder skal du trykke på en ekstra "Konti" -menu for at finde og administrere dine forskellige konti.

Find din Google-konto, og tryk på den for at få adgang til dine individuelle kontoindstillinger. Klik på "Synkroniser konto" eller "Kontosynkronisering."

Find indstillingen til Gmail-synkronisering, og tryk på skift for at slå den fra.

Dæmper Gmail-underretninger

Du har også mulighed for at deaktivere underretninger for din konto i Gmail og lade den være logget ind og synkroniseret, men med beskeder slået fra.

Åbn Gmail-appen, tryk på ikonet for hamburgermenuen i øverste venstre hjørne for at få adgang til sidemenuen, rul ned til bunden og tryk på "Indstillinger".

Find og tryk på din konto, og tryk på "Underretninger" i indstillingsområdet for din konto.

Skift underretningsintensiteten for din konto fra "Alle" til "Ingen". Alternativt kan du vælge "Kun høj prioritet", hvis du vil tillade underretninger for dine vigtigste e-mails.

Hvis du vælger "Ingen", bliver beskederne til din Gmail-konto lydløs; du modtager stadig e-mails lydløst, hvis du har brug for at tjekke dem i fremtiden.

Fjernelse af din Gmail-konto

Hvis du er fast besluttet på at fjerne din Gmail-konto fra din enhed, kan du gøre det i et par enkle trin. Du bør overveje det, hvis du skifter til en helt ny Gmail-konto, eller hvis du overfører din enhed til en anden.

For at begynde skal du åbne din enheds menu "Indstillinger" ved at stryge beskedskærmen ned og trykke på tandhjulsikonet.

Find og tryk på "Konti" i menuen "Indstillinger". Dette afsnit kan være mærket "Konti og sikkerhedskopi" eller lignende, afhængigt af hvilken enhed du ejer.

Find din Google-konto, og tryk på den for at åbne dine kontoindstillinger. Tryk på "Fjern konto" for at starte processen.

Du bliver bedt om at bekræfte fjernelsen ved at klikke på "Fjern konto" en sidste gang.

Når du har trykket på dette, fjernes din Gmail-konto fra din enhed. Du kan ikke længere få adgang til det i Gmail eller andre Google-tjenester.

Fjern fjernelse af din Gmail-konto

Hvis du har mistet din Android-enhed, eller hvis den er blevet stjålet, kan du fjerne din konto eksternt fra dine Google-kontoindstillinger online. Du skal bruge en anden enhed såsom en computer for at kunne gøre dette.

Log ind på din Google-konto på internettet fra en anden enhed. Klik på "Sikkerhed" i menuen til venstre.

Rul ned til "Dine enheder", og klik på "Administrer enheder."

Du får vist listen over enheder, din Google-konto er logget på. Klik på din manglende enhed, og klik på knappen "Fjern" under "Kontotilgang".

Du modtager en advarsel og beder dig om at bekræfte, at du ikke vil fjerne din konto. Klik på "Fjern" for at bekræfte.

Når det er gjort, modtager du en bekræftelse på, at din kontoadgang er blevet fjernet fra din enhed.

Teknisk, selvom dette ikke logger dig ud på din enhed, fjerner det det ikke helt. Du modtager en advarsel på din enhed for at tage kontohandling, hvor du bliver bedt om at skrive din adgangskode igen for at gendanne adgangen.

For fuldstændigt at fjerne spor af din konto fra din enhed på dette tidspunkt skal du som ovenfor gå til dine Android-indstillinger, gå til Indstillinger> Konti og finde din Google-konto. Klik på "Fjern konto" og bekræft for at fjerne den fuldt ud.

Når dette er gjort, fjernes det sidste spor af din Gmail-konto fuldstændigt fra din enhed.

Det er vigtigt, hvis du har mistet din Android-enhed, eller hvis du planlægger at sælge den. Du behøver ikke fjerne din Gmail-konto, hvis du vil tilføje et sekund - du kan være logget ind på så mange konti, som du vil.

Hvis du har brug for at fjerne din Gmail-konto, skal det dog ikke tage mere end et par minutter fra start til slut.