Sådan oprettes en playliste på YouTube

En YouTube-playliste er den bedste måde at oprette en skræddersyet liste med dine yndlingsvideoer på. Du kan gruppere videoer sammen efter kanal eller interesse samt dele din playliste, som andre kan bruge eller redigere.

Det meste indhold på YouTube kan føjes til en playliste, men der er nogle undtagelser. Hvis du vil føje "lavet til børn" -videoer til en YouTube-playliste, har du ikke held, da disse videoer er begrænset på grund af de amerikanske COPPA-regler, der er designet til at beskytte børn og ikke kan tilføjes.

RELATERET: Hvorfor YouTube-videoer "Made for Kids" har begrænsede funktioner

Oprettelse af en ny YouTube-afspilningsliste

Hvis du vil oprette en ny YouTube-afspilningsliste, skal du først finde en video, du vil tilføje, og derefter bruge den video til at oprette din afspilningsliste. Fremgangsmåden for at gøre dette varierer lidt for web- og mobilbrugere.

På YouTube Web

For at oprette en ny YouTube-afspilningsliste på YouTube-webstedet skal du finde og åbne den første video, du vil tilføje.

Nedenfor videoen er de forskellige muligheder for at give feedback med likes og antipatier samt at dele eller gemme videoen. Klik på knappen "Gem" for at fortsætte.

I boksen "Gem til" kan du enten gemme videoen på din "Se senere" -afspilningsliste, til en anden afspilningsliste eller til en ny afspilningsliste.

Klik på "Opret en ny afspilningsliste" for at begynde at oprette en ny afspilningsliste.

Tilføj et navn til din spilleliste i feltet "Navn". Du kan maksimalt bruge 150 tegn til dette.

Du bliver også nødt til at bestemme privatlivsniveauet for din nye playliste. Du kan indstille dette til offentligt (tillader enhver at søge efter og se det), unoteret (efterlade det offentligt, men skjuler det fra søgning) eller privat (kun du kan se eller finde det).

Når du er tilfreds med dine muligheder, skal du klikke på "Opret" for at tilføje din playliste.

Den video, du har gemt, føjes straks til afspilningslisten som dens første video, som du derefter kan finde i dit YouTube-bibliotek ved at klikke på "Bibliotek" i menuen til venstre.

Du finder også afspilningslisten, der er anført med navnet, et par trin under dette under din "Se senere" -spileliste i menuen til venstre. Klik på dette link fører dig direkte til playlisten.

På Android, iPhone og iPad

Oprettelse af en playliste er en lignende proces i YouTube Android-, iPhone- og iPad-apps.

Du skal først åbne en passende video og derefter trykke på knappen "Gem" under den.

Som standard tilføjer YouTube dette til din senest oprettede afspilningsliste eller afspilningslisten "Se senere", hvis du ikke har andre tilgængelige spillelister.

En advarsel vises nederst på skærmen. Tryk på knappen "Skift" for at redigere den gemte placering, hvis du i stedet vil føje den til en ny afspilningsliste.

I menuen "Gem video til" skal du trykke på knappen "Ny afspilningsliste" øverst til højre.

Angiv et navn til din playliste, og indstil derefter privatlivsniveauet til offentligt, unoteret eller privat.

Tryk på "Opret" for at gemme dit valg.

Når den er gemt, føjes videoen til din nye playliste.

Du kan også gøre dette for flere videoer ved at vælge fanen "Bibliotek" i bundmenuen. Derefter skal du trykke på knappen "Ny afspilningsliste".

En liste over dine nyligt sete videoer vises her. Tryk på afkrydsningsfeltet ud for den video (eller videoer), du vil tilføje, og vælg derefter knappen "Næste".

Indstillingerne for navngivning af din nye afspilningsliste vises. Angiv et navn, og indstil de relevante privatlivsniveauer (offentlige, unoterede eller private), og tryk derefter på "Opret" for at gemme afspilningslisten.

Uanset om du beslutter at oprette en playliste under videoafspilning eller fra dit YouTube-bibliotek, vil din playliste være synlig i biblioteket.

Tilføjelse eller fjernelse af videoer fra en YouTube-afspilningsliste

Hvis du har en eksisterende YouTube-afspilningsliste tilgængelig i dit bibliotek, kan du til enhver tid tilføje eller fjerne videoer til det ved at følge lignende trin til metoden ovenfor.

På YouTube Web

Når du klikker på "Gem" under en YouTube-video, vises en liste over playlister, du har oprettet eller abonnerer på. Hvis du ikke har oprettet eller abonnerer på andre playlister, er kun din "Se senere" -afspilningsliste synlig her sammen med knappen "Opret en ny afspilningsliste".

Hvis du har en anden playliste tilgængelig, vil den dog være synlig under din "Se senere" -spileliste med det navn, du (eller skaberen af ​​playlisten) har angivet.

Du kan trykke på afkrydsningsfeltet ud for dette for straks at føje videoen til den afspilningsliste. (Afkrydsningsfeltet bliver blåt.) Hvis du vil fjerne det fra din afspilningsliste, skal du trykke på afkrydsningsfeltet for at fjerne det.

Når du er færdig, skal du klikke på knappen "X" øverst til højre for at lukke menuen. YouTube gemmer eller fjerner automatisk videoen fra din playliste afhængigt af det valg, du har foretaget.

På Android, iPhone og iPad

For Android-, iPhone- og iPad-brugere, når du trykker på knappen “Gem” under en afspilningsvideo (eller “Gemt”, hvis videoen allerede er gemt i en afspilningsliste), vises de tilgængelige afspilningslisteindstillinger.

Hvis du vil gemme videoen på din playliste, skal du trykke på afkrydsningsfeltet ud for playlistens navn.

Når en video er føjet til en playliste, bliver afkrydsningsfeltet blåt med et hvidt flueben i midten. For at fjerne det i stedet skal du trykke på dette afkrydsningsfelt for at fjerne det blå kryds.

Når du er færdig, skal du trykke på "Udført" for at gemme og lukke menuen.

Visning, redigering og sletning af YouTube-afspilningslister

YouTube-afspilningslister er synlige i dit YouTube-bibliotek. Herfra kan du se og afspille dine afspilningslister, ændre indstillinger eller slette dem helt.

På YouTube Web

Hvis du bruger YouTube på nettet, skal du klikke på "Bibliotek" i menuen til venstre for at få adgang til dine afspilningslister. Afspilningslister vil også være synlige under "Se senere" og andre afspilningslister i den samme menu.

Ved at klikke på playlistenavnet vises afspilningslisten, som du kan redigere eller afspille.

For at begynde at afspille videoer på din afspilningsliste skal du klikke på det enkelte videominiaturebillede eller vælge "Afspil alle" for at starte afspilning fra den første video.

Hvis du vil ændre privatlivsniveauet for din afspilningsliste, skal du klikke på rullemenuen Privatliv under afspilningslistenavnet.

Du kan vælge offentligt, privat eller unoteret - ændringer, du foretager, anvendes automatisk.

Hvis du vil ændre navnet eller beskrivelsen af ​​din afspilningsliste, skal du trykke på ikonet "Blyant" ud for disse sektioner.

Hvis du vil tillade andre brugere at tilføje videoer til en afspilningsliste, du har oprettet, skal du vælge ikonet med tre prikker i menuen og derefter klikke på "Samarbejd".

I menuen "Collaborate" skal du vælge skyderen ved siden af ​​"Collaborators Can Add Videos To This Playlist" og derefter klikke på "Done" for at bekræfte.

For at slette din afspilningsliste helt skal du klikke på ikonet med tre prikker og derefter vælge "Slet afspilningsliste".

YouTube vil bede dig om at bekræfte dit valg her, så klik på "Slet" for at gøre det.

Når din YouTube-playliste er bekræftet, slettes den.

Dette sletter dog kun afspilningslisten. Alle videoer, du har uploadet separat, bevares på din konto, ligesom videoer, du har føjet til din playliste fra andre kanaler.

På Android, iPhone og iPad

For mobilbrugere på iPhone, iPad og Android kan du se eksisterende playlister, du har oprettet eller abonnerer på, ved at trykke på "Bibliotek" i bundmenuen.

Playlister vil være synlige under afsnittet "Playlists" her. Hvis du trykker på playlistens navn, får du flere oplysninger om playlisten.

For at begynde at afspille din playliste fra starten, skal du trykke på den røde "Afspil" -knap.

Du kan også afspille videoer individuelt ved at vælge videoens miniaturebillede.

For at redigere afspilningslisten skal du trykke på knappen "Blyant".

Herfra kan du indstille afspilningslistens navn, beskrivelse, privatlivsniveau og om du vil have andre brugere til at føje videoer til det under afsnittet "Samarbejd".

Tryk på knappen "Gem" øverst til højre, når du er færdig.

For at slette spillelisten skal du trykke på ikonet med tre prikker i øverste højre hjørne.

Herfra skal du trykke på "Slet afspilningsliste".

YouTube vil bede dig om at bekræfte - vælg "Slet" for at gøre det.

Når den er bekræftet, slettes YouTube-afspilningslisten.