Deaktiver brugerkontokontrol (UAC) på den nemme måde på Win 7, 8 eller 10

Hvis du har brugt Windows i et stykke tid, kan du huske, hvor irriterende User Account Control (UAC) var, da det første gang dukkede op i Windows Vista. Vi viste dig dengang, hvordan du deaktiverer det, og du kan stadig deaktivere det i Windows 8 og 10. Sådan gør du.

RELATERET: Hvorfor skal du ikke deaktivere UAC (User Account Control) i Windows

Et ord af advarsel først. Vi anbefaler faktisk, at du ikke deaktiverer UAC. Du ender med en mindre sikker pc (og vi har skrevet en god guide, der forklarer netop den ting). Hvis du altid deaktiverer det på en ny Windows-installation, kan du prøve det igen. UAC på Windows 8 og 10 er meget mere strømlinet og mindre irriterende, end det var. Når det er sagt, er vi ikke her for at fortælle dig, hvad du skal gøre.

I Windows 7, 8 eller 10 skal du trykke på Start, skrive "uac" i søgefeltet og derefter klikke på "Skift indstillinger for brugerkontokontrol". På Windows 8 bruger du startskærmen (i stedet for startmenuen), og du bliver nødt til at ændre din søgning til "indstillinger", men det fungerer stadig stort set det samme.

I vinduet "Brugerkontokontrolindstillinger" skal du trække skyderen helt ned til indstillingen "Aldrig underret". Klik på “OK”, når du er færdig.

Ret simpelt.

Bemærk også, at du ikke behøver at slukke for UAC hele vejen. Her er de indstillinger, du kan anvende med skyderen:

  • Giv altid besked: Windows beder dig om at kontrollere via UAC, når en app forsøger at installere software eller foretage ændringer på din pc. Det beder også om verifikation, når du foretager ændringer i Windows-indstillinger.
  • Meddel kun om apps: De midterste to indstillinger på skyderen fungerer på samme måde, begge meddeler dig kun, når apps prøver at foretage ændringer, men ikke når du ændrer Windows-indstillinger. Forskellen mellem de to indstillinger er, at den første dæmper din skærm under meddelelsen, og den anden ikke. Den anden indstilling er beregnet til personer med pc'er, der (uanset årsag) tager lang tid at dæmpe skærmen.
  • Underret aldrig: UAC underretter dig ikke om ændringer, du foretager, eller ændringer foretaget af apps. Denne indstilling slukker i det væsentlige UAC.

Som vi sagde, opfordrer vi dig kraftigt til ikke at slå UAC fra. Det er det, der gør det sikkert for dig at køre en administratorkonto som din daglige brugerkonto. Men hvis du er fast besluttet på at slukke for det, ved du i det mindste nu, hvor let det er.