Sådan deaktiveres din Instagram-konto midlertidigt

Vil du tage en pause fra Instagram? Det er helt rimeligt. I stedet for at slette appen eller din profil kan du prøve at deaktivere din Instagram-konto midlertidigt. Når du kan komme tilbage om en måned, vil alt være lige som du forlod det sociale netværk.

Sådan deaktiveres din Instagram-konto midlertidigt

Hvis du midlertidigt deaktiverer din Instagram-konto, slettes din profil fra det sociale netværk i den periode, du vil have fra siden. Din Instagram-URL bliver ugyldig, brugere kan ikke finde dig i søgningen, og de kan heller ikke kontakte dig. Disse funktioner gendannes, når du genaktiverer din konto.

Du kan midlertidigt deaktivere din Instagram-konto, uanset om det er en personlig konto, skaberkonto eller en virksomhedskonto.

Mærkeligt nok kan du ikke deaktivere din konto fra Instagram-appen på iPhone eller Android. Du bliver nødt til at bruge Instagram-webstedet i stedet.

Start med at åbne Instagram-webstedet på din desktop- eller smartphone-browser, og log ind med den konto, du vil deaktivere.

RELATERET: Sådan bruges Instagram på internettet fra din computer

Gå derefter til fanen Profil og vælg "Rediger profil".

Alternativt kan du bruge dette link til at hoppe direkte til skærmbilledet "Rediger profil".

Her skal du rulle ned og vælge linket "Deaktiver midlertidigt min konto".

Instagram vil nu bede dig om årsagen til at deaktivere din konto. Du kan vælge en årsag i rullemenuen. Hvis du ikke ønsker at angive en bestemt årsag, skal du vælge "Noget andet".

Når du har foretaget valget, skal du indtaste din adgangskode til Instagram.

For anden gang skal du trykke på den blå "Deaktiver konto midlertidigt" -knap, der findes nederst på skærmen. Instagram vil bede dig om at bekræfte for tredje gang, at du vil fortsætte. Fra popup'en skal du trykke på knappen “Ja”.

Din Instagram-konto deaktiveres nu, og du bliver logget ud af Instagram-appen på din smartphone. For at bekræfte kan du prøve at søge efter dit Instagram-brugernavn. Instagram vil enten fortælle dig, at brugeren ikke eksisterer, eller at de ikke har sendt noget endnu.

Sådan genaktiveres din Instagram-konto

Du kan når som helst vende tilbage og genaktivere din deaktiverede Instagram-konto. Alt hvad du har brug for er dit brugernavn og din adgangskode. Hvis du har glemt din adgangskode, kan du prøve at nulstille den.

Åbn Instagram-appen på din iPhone eller Android-enhed, eller besøg Instagram-webstedet.

Her skal du logge ind med dit Instagram-brugernavn og din adgangskode.

Straks gendannes din konto til sin tidligere pragt. For yderligere sikkerhed skal du ændre din Instagram-adgangskode, når du har genaktiveret din konto.

Vil du ikke komme tilbage? Du kan slette din Instagram-konto helt.

RELATERET: Sådan slettes din Instagram-konto