Sådan ryddes din udklipsholderhistorik på Windows 10

Hvis du har aktiveret udklipsholderhistorik i Windows 10, registrerer funktionen de emner, du for nylig har kopieret til udklipsholderen, mens du bruger kopi og indsæt. Sådan ryddes din udklipsholderhistorik - eller deaktiver den, hvis du foretrækker det.

Hvad gemmes i udklipsholderens historie?

Udklipsholderhistorik, der først blev introduceret i Windows 10s opdatering fra oktober 2018, gemmer en liste over de 25 seneste emner, du har kopieret til udklipsholderen. Disse emner kan omfatte tekst, HTML og billeder, der er mindre end 4 MB i størrelse. Medmindre et emne er fastgjort til udklipsholderen, slettes listen over udklipsholderhistorik hver gang du genstarter din enhed.

Sådan ryddes udklipsholderhistorik i Windows 10

I modsætning til andre potentielt privatlivsinvasive funktioner i Windows 10 fungerer udklipsholderhistorikfunktionen kun, hvis den er blevet aktiveret fra Indstillinger> System> Udklipsholder.

RELATERET: Forståelse af Windows 10s privatlivsindstillinger

Når udklipsholderhistorik er aktiveret, åbnes et lille vindue, der viser de seneste emner, du har kopieret til udklipsholderen, ved at trykke på Windows + V.

For at fjerne individuelle emner fra udklipsholderhistorikken skal du åbne listen med Windows + V og derefter klikke på de tre prikker (ellipser) ved siden af ​​det emne, du vil slette.

En lille menu vises. Klik på "Slet", og elementet fjernes fra listen.

For at rydde hele udklipsholderhistorikken skal du klikke på et sæt med tre prikker (ellipser) på listen, så vises en menu. Vælg "Ryd alt".

Eventuelle resterende emner på listen, når du har klikket på "Ryd alle", er fastgjort på plads. Hvis du vil fjerne et fastgjort element, skal du klikke på ellipserne ved siden af ​​det og vælge "Frigør". Derefter kan du enten slette det eller prøve "Ryd alt" fra ellipsemenuen igen.

Hvis du kører en version af Windows 10 fra før build 1909, er trinnene næsten identiske, men grænsefladen har ændret sig lidt.

Når du er aktiveret, hvis du trykker på Windows + V, vil du se et lille pop op-vindue, der indeholder en liste over de seneste emner, du har kopieret.

For at fjerne individuelle emner fra udklipsholderens historie skal du åbne listen med Windows + V og derefter klikke på det lille "X" ved siden af ​​et hvilket som helst element på listen.

For at fjerne hele indholdet af listen over udklipsholderhistorik skal du klikke på "Ryd alt" i øverste højre hjørne af vinduet Udklipsholderhistorik.

Hvis der forbliver nogen emner på listen, når du har klikket på "Ryd alt", er de sandsynligvis fastgjort på plads. Klik på det lille pushpin-ikon ud for de resterende emner på listen, og klik på "Ryd alt" igen.

Bemærk, at hvis udklipsholderhistorik er aktiveret, vises nye elementer fortsat på listen over udklipsholderhistorik, hver gang du kopierer noget til udklipsholderen. Hvis du vil forhindre Windows i at gemme din udklipsholderhistorik, skal du deaktivere funktionen i Windows-indstillinger.

En anden måde at rydde alle udklipsholderdata på

Du kan også rydde dine udklipsholderdata i Windows-indstillinger. Naviger til Indstillinger> System> Udklipsholder, og find afsnittet "Ryd udklipsholderdata". Klik på knappen "Ryd", så udklipsholderen slettes.

Dette svarer til at trykke på knappen "Ryd alt" i vinduet Udklipsholderhistorik, men det fungerer også, når udklipsholderhistorikken er slået fra.

Sådan deaktiveres udklipsholderhistorik i Windows 10

Klik først på knappen "Start", og klik derefter på ikonet "tandhjul" i venstre side af menuen Start for at åbne menuen "Windows-indstillinger". Du kan også trykke på Windows + i for at komme dertil.

I Windows-indstillinger skal du klikke på "System".

Klik på "Udklipsholder" på sidebjælken Indstillinger. I udklipsholderens indstillinger skal du finde sektionen kaldet "Udklipsholderhistorik" og skifte kontakten til "Fra".

Når du er deaktiveret, hvis du trykker på Windows + V, vil du se et lille vindue, der advarer dig om, at Windows 10 ikke kan vise din udklipsholderhistorik, fordi funktionen er slået fra.

Nu er du fri til at kopiere og indsætte i fortrolighed igen.