Sådan aktiveres og bruges udklipsholderhistorik på Windows 10

Windows 10 tager kopi og indsæt til et andet niveau med en funktion kaldet Udklipsholderhistorik, som giver dig mulighed for at se en liste over emner, du for nylig har kopieret til udklipsholderen. Bare tryk på Windows + V. Sådan tænder du det og ser din udklipsholderhistorik.

Hvad gemmes i udklipsholderens historie?

Udklipsholderhistorik dukkede først op i Windows 10s opdatering fra oktober 2018 (version 1809). I øjeblikket understøtter udklipsholderhistorik tekst, HTML og billeder, der er mindre end 4 MB i størrelse. Større genstande gemmes ikke i historikken.

Udklipsholderhistorik gemmer maksimalt 25 poster, hvor de ældste emner forsvinder, når nye vises. Medmindre et emne er fastgjort til udklipsholderen, nulstilles listen over udklipsholderhistorik hver gang du genstarter din computer eller enhed.

Sådan aktiveres udklipsholderhistorik i Windows 10

Klik først på knappen "Start", og klik derefter på ikonet "Gear" i venstre side af Start-menuen for at åbne menuen "Windows-indstillinger". Du kan også trykke på Windows + i for at komme dertil.

I Windows-indstillinger skal du klikke på "System".

Klik på "Udklipsholder" på sidebjælken Indstillinger. I udklipsholderens indstillinger skal du finde afsnittet "Udklipsholderhistorik" og skifte kontakten til "Til".

Udklipsholderhistorik er nu slået til. Du kan nu lukke Indstillinger og bruge funktionen i ethvert program.

Sådan får du vist udklipsholderhistorik i Windows 10

Når du har aktiveret Udklipsholderhistorik, kan du åbne en liste over emner, du har kopieret for nylig, mens du bruger et hvilket som helst program. For at gøre det skal du trykke på Windows + V.

Et lille vindue vises. De seneste emner, du har kopieret, er øverst på listen.

Du kan klikke på et hvilket som helst element på listen over udklipsholderhistorier for at indsætte det i et åbent program.

For at fjerne emner fra udklipsholderens historie skal du klikke på ellipserne (tre prikker) ved siden af ​​det emne, du vil slette. Vælg "Slet" i den lille menu, der dukker op.

Hvis du vil fjerne alle elementerne fra udklipsholderens historie, skal du klikke på "Ryd alle" i menuen med ellipser.

Det er også muligt at fastgøre et element på listen over udklipsholderens historie. På den måde forbliver den på listen, selvom du genstarter computeren eller klikker på "Ryd alt". For at gøre det skal du klikke på trepunktsmenuen og vælge "Fastgør". Du kan frigøre elementet senere ved at vælge “Unpin” i ellipsemenuen.

Interfacet til udklipsholderhistorikken har et lidt andet udseende end ældre versioner af Windows. Her er instruktioner til dem, der kører en bygning før 1909.

Efter brug af Windows + V-tastaturgenvej, vises et lille flydende vindue, enten nær det program, du bruger, eller hvis alle vinduer er lukkede eller minimeret i nederste højre hjørne af skærmen. De seneste emner, du har kopieret, vil være øverst på listen.

Mens udklipsholderens historikvindue er åbent, kan du klikke på et hvilket som helst element på listen for at indsætte det i et åbent program eller dokument.

For at fjerne emner fra udklipsholderens historie skal du klikke på det lille "X" ved siden af ​​et emne på listen. Eller du kan rydde hele listen ved at klikke på "Ryd alle" i øverste højre hjørne af vinduet Udklipsholderhistorik.

Du kan også fastgøre et element til listen over udklipsholderhistorik ved at klikke på det lille pushpin-ikon ved siden af ​​elementet. På den måde forbliver elementet på listen over udklipsholderhistorik, selvom du genstarter computeren eller klikker på "Ryd alt".

Sådan deaktiveres udklipsholderhistorik i Windows 10

For at deaktivere Udklipsholderhistorik i Windows 10 skal du navigere til Indstillinger> System> Udklipsholder. Find indstillingen med titlen "Udklipsholderhistorik", og skift kontakten til "Fra".

Når du er deaktiveret, hvis du trykker på Windows + V, vil du se et lille vindue, der advarer dig om, at Windows 10 ikke kan vise din udklipsholderhistorik, fordi funktionen er slået fra.