Hvad er $ WINDOWS. ~ BT-mappen, og kan du slette den?

$ WINDOWS. ~ BT- og $ WINDOWS. ~ WS-mapperne er knyttet til Windows 10-opgraderingsprocessen. De kan vises enten på Windows 7, 8 eller 10 ved hjælp af gigabyte diskplads.

Disse er skjulte filer, så du bliver nødt til at vise skjulte filer i Windows Stifinder eller Stifinder for at se dem.

På Windows 7 og 8

RELATERET: Sådan vises skjulte filer og mapper i Windows 7, 8 eller 10

I den gratis Windows 10-opgraderingsperiode downloadede Windows 7 og 8 automatisk Windows 10-installationsfiler og gemte dem i $ WINDOWS. ~ BT-mappen. Når du accepterede den gratis opgradering, kunne den begynde hurtigt ved hjælp af de allerede downloadede installationsfiler.

Den gratis opgraderingsperiode er nu forbi, så du kunne ikke bruge disse filer til at opgradere til Windows 10, selvom du ville.

Microsoft bør i sidste ende fjerne disse filer, hvis de stadig er til stede på ethvert Windows 7 eller 8-system, men de kan stadig holde fast i nu.

På Windows 10

RELATERET: Hvad er Windows.old-mappen, og hvordan sletter du den?

På Windows 10 indeholder mappen $ WINDOWS. ~ BT din tidligere Windows-installation. Disse filer bruges til at nedgradere til en tidligere version af Windows eller en tidligere version af Windows 10.

Det ligner Windows.old-mappen, som indeholder filer fra din tidligere Windows-installation. Faktisk kan du se begge mapper efter opgradering til Windows 10 - både Windows.old og $ WINDOWS. ~ BT mapper.

Den indeholder også logfiler. For eksempel, hvis du downloader og kører medieoprettelsesværktøjet, opretter det en $ WINDOWS. ~ BT-mappe med et par installationslogfiler. Dette medieoprettelsesværktøj opretter også en $ WINDOWS. ~ WS-mappe, der indeholder de fleste Windows-installationsfiler.

Windows skal automatisk slette disse filer for at frigøre plads efter ti dage i jubilæumsopdateringen eller tredive dage, hvis din pc endnu ikke er opgraderet til jubilæumsopdateringen.

Kan du slette det, og hvordan?

RELATERET: Er det sikkert at slette alt i Windows 'Diskoprydning?

Advarsel : Hvis du vælger at slette mappen $ WINDOWS. ~ BT på Windows 10, kan du ikke nedgradere til den tidligere version af Windows 10 eller den tidligere version af Windows, din pc havde installeret. Muligheden for at rulle din pc tilbage under Indstillinger> Opdatering og sikkerhed> Gendannelse forsvinder. Windows 10 sletter dog automatisk disse filer efter ti dage alligevel.

Hvis du vil slette disse filer, kan du dog. Men du skal ikke bare slette dem på den normale måde. I stedet skal du bruge Diskoprydningsværktøjet, der følger med den version af Windows, du bruger.

For at gøre dette skal du åbne Diskoprydningsværktøjet og klikke på "Opryd systemfiler". Kontroller følgende emner på listen, og fjern dem:

  • Tidligere Windows-installation (er) : Dette sletter mapperne $ WINDOWS. ~ BT og Windows.old på Windows 10.
  • Midlertidige Windows-installationsfiler : Dette sletter mappen $ WINDOWS. ~ BT på Windows 7 og 8 og mappen $ WINDOWS. ~ WS på Windows 10.

Klik på “OK” for at fjerne filerne.

Hvis $ WINDOWS. ~ BT-mappen stadig er til stede bagefter, indeholder den sandsynligvis bare et par ekstra logfiler - eller nu ubrugelige installationsfiler på Windows 7 eller 8 - og du kan prøve at slette den manuelt fra File Explorer. Højreklik bare på den, og vælg "Slet".