Sådan slettes din YouTube-afspilningshistorik (og søgehistorik)

YouTube husker hver video, du nogensinde har set, forudsat at du er logget ind med din Google-konto. YouTube bruger denne historie til anbefalinger og opfordrer endda dig til at se gamle videoer igen. Sådan ryddes din urhistorik op - eller stopper med at indsamle den.

Se- og søgehistorikken gemmes kun, hvis du er logget ind på YouTube med din Google-konto, mens du ser.

Fjern elementer fra din overvågningshistorik (og søgehistorik)

YouTubes Android-app har en inkognitotilstand, som du kan aktivere for midlertidigt at forhindre, at den samler historie. Du kan endda få YouTube til at stoppe med at samle din afspilningshistorik ved hjælp af nedenstående instruktioner. Så hvis du er ved at se noget, du ikke vil have i din historie, skal du bruge nedenstående tip i stedet.

Men hvis du allerede har set en video, hjælper inkognitotilstand ikke, og du bliver nødt til at fjerne den fra din historie, hvis du ikke vil se den igen.

For at gøre dette i din webbrowser skal du gå til YouTube-webstedet og klikke på menuknappen øverst til venstre på siden. Klik på "Historik" under Bibliotek i sidepanelet.

For at fjerne et element fra din afspilningshistorik skal du klikke eller trykke på "X" til højre for det. Du skal holde markøren over videoen med musen for at se “X” på desktop-webstedet.

Du kan også vælge "Søgehistorik" her for at se hele listen over søgninger, du har foretaget på YouTube. Klik på “X” til højre for en søgning for at slette det.

Du kan også slette emner fra din afspilningshistorik i YouTube-appen til iPhone, Android eller iPad.

For at gøre det skal du trykke på ikonet "Bibliotek" på værktøjslinjen nederst i appen og derefter trykke på "Historik".

Tryk på menuknappen til højre for en video, og tryk derefter på indstillingen "Fjern fra afspilningshistorik".

Vi ser ikke en måde at se hele din søgehistorik og fjerne individuelle søgninger fra den i YouTube-mobilappen. Du kan bruge YouTube-webstedet til at fjerne individuelle søgninger. Du kan også rydde hele din YouTube-søgehistorik fra appen ved hjælp af nedenstående instruktioner.

Ryd din hele afspilningshistorik (og søgehistorik)

I stedet for at slette individuelle sete videoer kan du bare rydde hele din afspilningshistorik fra Googles servere. Vær advaret: Dette vil gøre YouTubes videoanbefalinger værre, da YouTube ikke ved, hvilke typer videoer du kan lide at se.

For at gøre dette på YouTube-webstedet skal du klikke på menuknappen øverst til venstre på siden og derefter klikke på "Historik". Til højre for dine sete videoer skal du klikke på kommandoen "Ryd hele afspilningshistorikken".

En dialogboks vises, der beder dig om bekræftelse. Klik på "Ryd overvågningshistorik" for at bekræfte dit valg.

For at slette din YouTube-søgehistorik skal du klikke på "Søgehistorik" under Historiktype her og derefter klikke på kommandoen "Ryd al søgehistorik".

For at rydde hele din historie i YouTube-mobilappen, gå til Bibliotek> Historie. Tryk på menuknappen øverst i appen, og tryk derefter på indstillingen "Historikindstillinger".

Rul ned, og tryk på "Ryd afspilningshistorik" under Historie og privatliv.

Du kan også trykke på "Ryd søgehistorik" her for at rydde hele din YouTube-søgehistorik.

Brug YouTubes inkognitotilstand

Hvis du er ved at se nogle pinlige videoer, som du ikke vil have, at YouTube husker senere, kan du prøve at bruge YouTubes inkognitotilstand.

Indtil videre er YouTubes inkognitotilstand ny og kun tilgængelig i Android-appen. I fremtiden vil Google forhåbentlig tilføje denne funktion til iPhone-appen, webstedet og YouTube-apps til andre platforme.

For at aktivere inkognitotilstand skal du trykke på dit profilbillede øverst til højre i YouTube Android-appen og derefter trykke på "Inkognitotilstand" på den menuskærm, der vises. Når du har aktiveret inkognitotilstand, gemmes alle søgninger, du foretager, og videoer, du ser i den aktuelle session.

RELATERET: Sådan bruges YouTubes nye inkognitotilstand til at skjule din sehistorik

Sæt YouTube History-samling på pause

Du kan ikke aktivere YouTubes inkognitotilstand på de fleste platforme, men du kan gøre noget næsten lige så godt: Sæt din YouTube-afspilningshistorik på pause, før du ser noget, du ikke vil have i din historie.

Denne indstilling gælder for hele kontoen, så YouTube holder op med at huske videoer, du har set på alle dine enheder - iPhone, Android, iPad, websted, Roku, smart TV eller andet - forudsat at du er logget ind på YouTube med din konto på den enhed .

For at gøre dette via internettet skal du besøge YouTubes websted og klikke på "Historik" i sidepanelet. Klik på linket "Pause afspilningshistorik" til højre for din YouTube-afspilningshistorik.

YouTube advarer dig om, at det ikke vil samle nogen afspilningshistorik, mens du har sat denne på pause, hvilket vil gøre dets anbefalinger værre. Klik på "Pause" for at fortsætte.

Du kan også vælge "Søgehistorik" her og klikke på "Sæt søgehistorik på pause" for at forhindre YouTube i at huske de søgninger, du foretager.

For at gøre dette via YouTube-appen til iPhone, Android eller iPad skal du gå til Bibliotek> Historie. Åbn menuen på siden Historik, og tryk derefter på knappen "Historikindstillinger".

Rul ned til sektionen Historie og fortrolighed, og aktiver indstillingen "Pause urhistorik".

Du kan også aktivere "Pause søgehistorik" her for at forhindre YouTube i at indsamle din søgehistorik.

YouTube holder op med at huske videoer, du har set, så du kan se alle de  Peppa Pig,  du ønsker, uden at YouTube husker det.

Når du er færdig med at binge og ønsker, at YouTube skal huske din afspilningshistorik igen, skal du vende tilbage her og klikke på "Aktivér afspilningshistorik" (på hjemmesiden) eller deaktivere indstillingen "Pause afspilningshistorik" (i appen).

Du kan lade uret være deaktiveret, så længe du vil - selv for evigt. Det er op til dig.

For at holde børnevideoer ude af din YouTube-historie kan du også bare give dem YouTube Kids-appen. Søgninger og videoer i den børnevenlige YouTube Kids-app vises ikke i din normale YouTube-afspilningshistorik.

Husk: Selv hvis du har sat din YouTube-afspilningshistorik på pause, gemmer din webbrowser stadig de YouTube-websider, du ser i din browserhistorik. Dette gælder ikke, hvis du naturligvis ser YouTube i en app. Men i en browser vil din browser huske YouTube-websider som enhver anden side, du har besøgt.

RELATERET: Sådan ryddes din historie i enhver browser

Billedkredit: NIP-fotografering / Shutterstock.com.