Hvordan privat browsing fungerer, og hvorfor det ikke giver fuldstændig fortrolighed

Privat browsing, InPrivate browsing, Incognito Mode - den har mange navne, men det er den samme grundlæggende funktion i enhver browser. Privat browsing giver noget forbedret privatliv, men det er ikke en sølvkugle, der gør dig helt anonym online.

Privat browsing-tilstand ændrer den måde, din browser opfører sig på, uanset om du bruger Mozilla Firefox, Google Chrome, Internet Explorer, Apple Safari, Opera eller enhver anden browser - men det ændrer ikke den måde, som noget andet opfører sig på.

Hvad browsere normalt gør

Når du surfer normalt, gemmer din webbrowser data om din browserhistorik. Når du besøger et websted, logger din browser, der besøger i din browserhistorik, gemmer cookies fra hjemmesiden og gemmer formulardata, som den automatisk kan udfylde senere. Det gemmer også andre oplysninger, såsom en historie med filer, du har downloadet, adgangskoder, du har valgt at gemme, søgninger, du har indtastet i din browsers adresselinje og bits på websider for at fremskynde sidens indlæsningstider i fremtiden ( også kendt som cache).

En person med adgang til din computer og browser kan snuble over disse oplysninger senere - måske ved at skrive noget i din adresselinje og din webbrowser, der foreslår et websted, du har besøgt. Selvfølgelig kan de også åbne din browserhistorik og se listerne over sider, du har besøgt.

Du kan muligvis deaktivere noget af denne dataindsamling i din browser, men det er sådan, standardindstillingerne fungerer.

Hvad privat browsing gør

Når du aktiverer privat browsing-tilstand - også kendt som inkognitotilstand i Google Chrome og InPrivate-browsing i Internet Explorer - gemmer din webbrowser slet ikke disse oplysninger. Når du besøger et websted i privat browsing-tilstand, gemmer din browser ikke nogen historie, cookies, formulardata - eller noget andet. Nogle data, som f.eks. Cookies, kan opbevares i den private browsersession og straks kasseres, når du lukker din browser.

Da privat browsing-tilstand først blev introduceret, kunne websteder omgå denne begrænsning ved at gemme cookies ved hjælp af Adobe Flash-browser plug-in, men Flash understøtter nu privat browsing og gemmer ikke data, når privat browsing-tilstand er aktiveret.

Privat browsing fungerer også som en helt isoleret browsersession - for eksempel, hvis du er logget ind på Facebook i din normale browsersession og åbner et privat browservindue, bliver du ikke logget ind på Facebook i det private browservindue. Du kan se sider med Facebook-integration i det private browservindue uden at Facebook binder besøget til din loggede profil. Dette giver dig også mulighed for at bruge den private browsersession til at logge ind på flere konti på én gang - for eksempel kan du være logget ind på en Google-konto i din normale browsersession og logge ind på en anden Google-konto i vinduet privat browsing.

Privat browsing beskytter dig mod folk med adgang til din computer, der snoker i din browserhistorik - din browser efterlader ingen spor på din computer. Det forhindrer også websteder i at bruge cookies, der er gemt på din computer, til at spore dine besøg. Din browsing er dog ikke helt privat og anonym, når du bruger tilstanden privat browsing.

Trusler på din computer

Privat browsing forhindrer din webbrowser i at gemme data om dig, men det forhindrer ikke andre applikationer på din computer i at overvåge din browsing. Hvis du har en nøglelogger eller spyware-applikation, der kører på din computer, kan dette program overvåge din browsingaktivitet. Nogle computere kan også have særlig overvågningssoftware, der sporer browsing installeret på dem - privat browsing beskytter dig ikke mod forældrekontrol-applikationer, der tager skærmbilleder af din browsing eller overvåger de websteder, du åbner.

Privat browsing forhindrer folk i at snuse på din webbrowsing, efter at det er sket, men de kan stadig snuse, mens det sker - forudsat at de har adgang til din computer. Hvis din computer er sikker, skal du ikke bekymre dig om dette.

Netværksovervågning

Privat browsing påvirker kun din computer. Din webbrowser kan beslutte ikke at gemme browserhistorik på din computer, men den kan ikke bede andre computere, servere og routere om at glemme din browserhistorik. For eksempel når du besøger et websted, forlader trafikken din computer og rejser gennem flere andre systemer for at nå webstedets server. Hvis du er på et virksomheds- eller uddannelsesnetværk, går denne trafik gennem en router på netværket - din arbejdsgiver eller skole kan logge på webstedsadgangen her. Selvom du er på dit eget netværk derhjemme, går anmodningen gennem din internetudbyder - din internetudbyder kan logge trafikken på dette tidspunkt. Anmodningen når derefter webstedets server selv, hvor serveren kan logge din adgang.

Privat browsing stopper ikke nogen af ​​denne logning. Det efterlader ingen historie liggende på din computer for folk at se, men din historie kan altid være - og er normalt - logget andetsteds.

Hvis du virkelig vil surfe anonymt på nettet, kan du prøve at downloade og bruge Tor.