Sådan slettes en brugerkonto i Windows 7, 8 eller 10

Hvis du har en masse brugerkonti på din Windows-pc, som du ikke har brug for mere, kan det være tid til at rense dem. I dag ser vi på, hvordan du sletter en brugerkonto i Windows.

BEMÆRK: Hvis du har skjult den brugerkonto, du vil slette, kan du ikke slette den, fordi den er helt skjult overalt. Du skal vise kontoen igen, før du sletter den. Du skal også logge på en konto, der har administrative rettigheder til at slette brugerkonti. Du kan ikke slette konti fra en standardbrugerkonto.

Først: Sikkerhedskopier brugerens data, hvis du har brug for det

Processen med at slette en konto er relativt let, men du vil muligvis sikkerhedskopiere deres filer og indstillinger, hvis du har brug for dem igen. Hver brugers kontoindstillinger og data findes i C:\Usersmappen under deres brugernavn. Sikkerhedskopier brugerens mappe til et andet sted eller et eksternt drev, inden du sletter kontoen. Dette er vigtigt især for Windows 8 og 10, fordi du ikke får en måde at gøre dette på, når du sletter kontoen.

I Windows 7 får du mulighed for at beholde nogle (ikke alle) filerne, før du sletter kontoen, som vi vil diskutere senere i denne artikel. Bemærk, at ikke alle mapper fra brugerens mappe kopieres til mappen på skrivebordet, så det kan være nødvendigt at tage en sikkerhedskopi af brugerens mappe manuelt samt andre indstillinger eller filer uden for brugerens mappe for at sikre dig, at du har alt, hvad du har brug for.

Slet en brugerkonto i Windows 8 eller 10

For at slette en brugerkonto i Windows 10 skal du klikke på "Indstillinger" i Start-menuen.

BEMÆRK: Denne proces er ens i 8. For at få adgang til listen over brugere, du kan administrere eller slette, skal du søge efter "brugerkonti" på startskærmen og klikke på "Tilføj, slet og administrer andre brugerkonti" i resultaterne . Følg derefter instruktionerne, der starter med skærmen Familie og andre brugere nedenfor.

Klik på "Konti" i vinduet Indstillinger.

Klik på "Familie og andre brugere" i venstre rude på skærmen Konti.

I højre rude på skærmen Konti skal du rulle ned til sektionen Andre brugere, hvor andre brugerkonti er angivet. Klik på den konto, du vil slette.

Bemærk, at lokale konti er mærket som sådan. Microsoft-konti viser kontonavnet med e-mail-adressen under det.

Klik på "Fjern".

Du bliver spurgt, om du vil gemme filerne fra den bruger. Som vi nævnte tidligere, skal du sørge for at have en sikkerhedskopi, hvis du har brug for filerne. Hvis du er sikker, skal du klikke på "Slet konto og data" for at fjerne brugeren og slette dataene.

Når du er færdig, vises disse konti ikke længere på loginskærmen.

Slet en brugerkonto i Windows 7

Hvis du kører Windows 7, skal du sørge for at være logget ind på en konto med administrative rettigheder.

For at slette en bruger skal du indtaste user accountssøgefeltet i menuen Start og klikke på “Brugerkonti”, der er anført i begyndelsen af ​​listen over resultater.

Klik derefter på linket "Administrer en anden konto" på skærmen Foretag ændringer på din brugerkonto.

Klik på den brugerkonto, du vil slippe af med, på skærmbilledet "Vælg den konto, du vil ændre".

Klik derefter på linket "Slet kontoen".

Du får derefter mulighed for enten at slette brugerens filer eller beholde dem. Det kan være en god idé at gøre dette, hvis de har brug for dem til en anden maskine, eller hvis du vil gemme dem, hvis de er nødvendige senere.

BEMÆRK: Vi anbefaler, at du sikkerhedskopierer filer fra brugerens konto manuelt, fordi denne metode ikke sikkerhedskopierer alt.

Klik på "Slet konto" på skærmbilledet Bekræft sletning for at slette kontoen.

Hvis du valgte at gemme filerne, flyttes de ud af kontoen, før kontoen slettes.

Du returneres til skærmbilledet Vælg den konto, du vil ændre, og den konto, du slettede, er væk. Klik på “X” -knappen i øverste højre hjørne af vinduet for at lukke det.

Hvis du vælger at beholde filerne, gemmes de i en mappe på skrivebordet.

Som vi nævnte tidligere, er ikke alle mapper fra brugerens mappe sikkerhedskopieret ved hjælp af denne metode, kun hvad der er angivet i billedet nedenfor.

Når du er færdig, forsvinder disse brugere fra loginskærmen.