Hvad er Zoombombing, og hvordan kan du stoppe det?

Midt i den globale pandemi, der er COVID-19 (som bestemt ikke skyldes 5G), arbejder flere mennesker eksternt og bruger Zoom til videokonference. De står imidlertid over for et sikkerhedsproblem kaldet "Zoombombing." Hvad er dette, og hvordan kan du stoppe det?

Hvad er Zoombombing?

"Zoombombing" er, når en ubuden person deltager i et Zoom-møde. Dette gøres normalt i et forsøg på at få et par billige latter på deltagerens bekostning. Zoombombere kaster ofte racemæssige anklager eller bandeord eller deler pornografi og andre stødende billeder.

Dette problem er ikke nødvendigvis en sikkerhedsfejl. Problemet er, hvordan folk håndterer offentlige Zoom-mødelinks. Disse links deles tusinder af gange mellem klienter, venner, kolleger, klassekammerater osv. Uforsigtig håndtering af dem kan resultere i, at et Zoom-møde er åbent for offentlig adgang. Derefter kan enhver, der finder linket, deltage i et igangværende møde.

Offentlige Zoom-møde-links har endog angiveligt vist sig i resultaterne, når folk søger efter “zoom.us” på Google. Enhver, der finder et sådant link, kan deltage i dette møde.

Og ja, Zoombombing er ulovligt i USA

Sådan beskytter du dig selv

Det tog ikke Zoom lang tid at reagere på Zoombombing. Den 5. april 2020 annoncerede virksomheden nogle funktioner, der kunne forbedre sikkerheden, ville være aktiveret som standard. Alligevel er det bedst at være proaktiv og tage de nødvendige skridt til at beskytte dig selv.

Zoom har en indstillingsmenu, du skal besøge, før du starter et møde. Når du har logget ind på Zoom's websted, skal du klikke på fanen "Indstillinger" i ruden til venstre.

Du er nu i fanen "Møde" i indstillingsmenuen.

Funktioner, du bør deaktivere

Der er mange nyttige funktioner her, men vi anbefaler, at du deaktiverer følgende for at beskytte dit møde:

  • "Integrer adgangskode i mødelink til deltagelse med et klik" : Dette krypterer adgangskoden i linket "Deltag i møde". For at deltage i et møde er alt, hvad nogen skal gøre, at klikke på linket, som fuldstændigt ødelægger formålet med at kræve en adgangskode. Slå denne funktion fra for sikkerheden.

  • "Skærmdeling" : Dette giver værten og deltagerne mulighed for at dele deres skærme under mødet. Du kan enten deaktivere dette fuldstændigt eller kun tillade mødets vært at dele sin skærm. Deaktivering af dette forhindrer folk i at dele upassende indhold under mødet. De bliver faktisk nødt til at holde et billede op til webkameraet i stedet for blot at trække det op på deres skrivebord.

  • "Fjernbetjening" : Dette gør det muligt for nogen, der deler sin skærm, at lade andre deltagere tage fjernbetjening af sit system. Deaktiver denne funktion, hvis du ikke har brug for den.

  • "Filoverførsel" : Tillader mødedeltagere at dele filer i mødets chatroom. Deaktiver dette, hvis du ikke ønsker, at filer skal deles. Alternativt kan du vælge "Kun tillad angivne filtyper" for at sikre, at folk kun kan dele bestemte typer filer.

  • "Tillad deltagere at omdøbe sig selv" : Hvis en Zoombomber ikke har adgang til chatrummet, kan de få deres budskab videre ved at skrive det som deres navn. Deaktiver dette for at fjerne denne mulighed.

  • "Deltag inden vært" : Dette giver folk mulighed for at deltage i et møde, før værten ankommer. Lad ikke Zoombombers slå dig til dit eget møde. Det er som standard deaktiveret.

  • "Tillad fjernede deltagere at deltage igen" : Hvis dette er aktiveret, kan deltagere, som du sparker ud af et møde, deltage igen. Deaktiveret, så når en Zoombomber er væk, er han væk for godt. Det er som standard deaktiveret.

 Funktioner, du skal aktivere

Følgende er nogle funktioner, vi anbefaler, at du aktiverer for at forbedre din sikkerhed:

  • "Stum deltagere ved indrejse" : Hvis nogen holder Zoombomb på dit møde, kan du lukke dem, før de overhovedet har en chance for at tale. Du kan senere beslutte, hvem der skal tale.

  • “Vis altid værktøjslinje for møderegulering” : Når du tænder dette, får du hurtig adgang til kontrollerne under et møde.

  • "Identificer gæstedeltagere i mødet / webinaret" : Dette identificerer, hvem der hører til i din gruppe, samt eventuelle deltagere, der deltager som gæster.

  • "Venterum" : Tving alle deltagere til at opleve zoomskærsilden ved at placere dem i et venteværelse, før de kan deltage i mødet. Værten kan derefter beslutte, om de kan deltage eller ej. Fra 5. april 2020 er denne funktion aktiveret som standard.

  • “Kræv en adgangskode, når du planlægger nye møder” : Tving folk til at skrive en adgangskode, før de kan deltage i et møde. På denne måde, selvom nogen finder linket, kan de ikke deltage uden adgangskoden. Dette er også nu aktiveret som standard.

Det er op til dig at beskytte dig selv og dine møder. Selvom disse muligheder ikke nødvendigvis er skudsikre - hvis nogen deler et link og en adgangskode offentligt, får du muligvis stadig en Zoombomber i venteværelset - de giver en masse beskyttelse.

Vær altid proaktiv, og gør sikkerhed og privatliv til din højeste prioritet, hver gang du bruger Zoom.