Sådan bruges Safari privat browsing på en iPhone eller iPad

Nogle gange vil du gerne tjekke et websted uden at efterlade en oversigt over det på din iPhone eller iPad. Heldigvis inkluderer Safari en privat browsing-tilstand netop til dette formål. Sådan bruges det.

Hvad er privat browsing-tilstand?

Når du bruger tilstanden Privat browsing på din iPhone eller iPad, gemmer Safari ikke din din browserhistorik, AutoFyld formularoplysninger, ændringer i cookies og nylige søgninger, når du lukker hvert privat browservindue.

Privat browsingtilstand beskytter dog ikke din browserhistorik fra værten på dit netværk (såsom din virksomhed eller skole), din internetudbyder eller websteder, der muligvis bruger din IP-adresse til at spore dig på tværs af sider.

RELATERET: De mange måder, websteder sporer dig online

Sådan bruges privat browsing-tilstand på iPhone

Åbn først Safari. Hvis du ikke kan se værktøjslinjen nederst på skærmen, skal du trykke én gang for at afsløre den. Tryk derefter på knappen "Nyt vindue". Det ser ud som to firkanter, der overlapper hinanden.

Du får vist en vinduesstyringsskærm med en liste over miniaturer, der repræsenterer alle dine åbne browservinduer. På denne skærm skal du trykke på knappen "Privat" i nederste venstre hjørne.

Privat browsing-tilstand er nu aktiveret. Tryk på plusknappen (+) nederst på skærmen for at åbne et nyt privat vindue.

Derfra kan du indtaste en hvilken som helst adresse, du vil have, i bjælken øverst eller navigere ved at trykke på dine favoritter. I privat tilstand kan du bruge Safari som normalt, men det holder ikke en lokal oversigt over, hvad du laver.

Når du er færdig og ønsker at afslutte tilstanden Privat browsing, skal du trykke på knappen "Nyt vindue" igen og derefter trykke på knappen "Privat" i nederste venstre hjørne. Du skifter tilbage til ikke-privat tilstand.

Husk at skifte tilbage ikke lukker dine private browservinduer. For at slippe af med dine private browservinduer skal du aktivere privat browsing-tilstand igen og klikke på "X" i øverste venstre hjørne af hvert vinduet, indtil de alle forsvinder.

Sådan bruges privat browsing-tilstand på iPad

Privat browsing på iPad fungerer det samme som på iPhone, men knapperne, der aktiverer den, findes forskellige steder på skærmen. For at aktivere privat browsing skal du først starte Safari. Hvis du ikke kan se værktøjslinjen øverst på skærmen, skal du trykke et vilkårligt sted en gang for at afsløre det. Tryk derefter på knappen "Nyt vindue" i øverste højre hjørne.

På Safaris vinduesadministrationsskærm skal du trykke på knappen "Privat" i øverste højre hjørne.

Når privat tilstand er aktiveret, skal du trykke på plusknappen (+) i værktøjslinjen for at tilføje et nyt vindue. Derfra kan du betjene Safari som normalt.

Hvis du vil afslutte privat browsing på en iPad, skal du bare trykke på det nye knapvindue igen (de to overlappende rektangler) og trykke på "Privat".

Men vær opmærksom: Hvis du bare skifter ud af privat tilstand, holder Safari dine private vinduer åbne i baggrunden, indtil du starter tilstanden Privat browsing igen. Hvis du vil slippe af med alle dine private browservinduer, skal du skifte tilbage til privat tilstand, trykke på knappen Nyt vindue og lukke hvert vindue med det lille "X" i hjørnet af hver miniaturebillede. Glad browsing!