Sådan slettes din Microsoft-konto fuldstændigt

Hvis du kun holder øje med de overskrifter, som Microsoft ønsker, at du holder øje med, ville du blive tilgivet for at tro, at Windows 10 har været en universel succes. Indtil videre er Redmonds nyeste operativsystem blevet installeret på omkring 72 millioner systemer over hele kloden og er for det meste blevet mødt med overvældende positive reaktioner fra både pressen og offentligheden. Men hvad hvis Windows 10s mange krænkelser af privatlivets fred, irriterende Start-menu og falske apps er for meget for dig at bære?

Sletning af din Microsoft-konto kan være en god måde at sikre, at ingen af ​​dine data bruges af virksomheden uden dit samtykke, samtidig med at du fjerner dig selv fra Windows-databasen, så ingen oplysninger kan indsamles af en ikke-godkendt tredjepartskilde, mens du ikke er ' ser ikke ud.

Slet kontoen lokalt

Det første trin i denne proces er at fjerne Microsoft-kontoen fra din lokale maskine.

For at gøre dette skal du starte med at indtaste dine indstillinger og klikke i afsnittet "Konti".

Når du er her, kan du finde muligheden for at fjerne Microsoft-kontoen i bunden af ​​fanen "Din konto", der er fremhævet her.

RELATERET: Sådan oprettes en ny lokal brugerkonto i Windows 10

Bemærk, at hvis du i øjeblikket er logget ind på den Microsoft-konto, du vil slette, kan du ikke fjerne den, mens du stadig er logget på den samme konto. Du bliver nødt til enten at oprette en separat lokal konto og logge ind derfra igen, eller bare slette din Windows 10-installation helt, hvis det er den rute, du vælger at tage i stedet.

Når du er logget ind på en separat konto, skal du vælge den, du planlægger at slette, og vælge "Fjern", når den dukker op.

Bliv ikke for hastig, men der er stadig et trin tilbage for at slette kontoen ren fra ansigtet på Internettet.

Skrub kontoen fra Microsofts websted

Selv efter at du har slettet din Microsoft-konto fra den lokale computer, vil alle dens data og de personlige oplysninger, der er gemt inde, stadig blive gemt på Microsofts egne servere. For at slippe af med det helt skal du bruge værktøjet på selve Microsoft-webstedet.

RELATERET: Sådan konfigureres og konfigureres brugerkonti på Windows 10

Bemærk, før du sletter kontoen fuldstændigt, skal du sørge for at have tømt din digitale tegnebog fra Windows Store, annulleret eventuelle abonnementer, der muligvis er bundet til kontoen, og sikkerhedskopieret alle dokumenter, billeder eller personlige data, du vil gemme på en separat harddisk fra den, dit operativsystem er installeret på. På denne måde kan du være sikker på, at selv efter at kontoen er lukket, har du stadig adgang til alle dine filer, hvis du har brug for dem igen på et senere tidspunkt.

Når alle disse forholdsregler er truffet, skal du gå til Microsofts websted og finde siden "Luk din konto" via dette link. Når dette er indlæst, beder siden dig om at logge ind.

Når du har gjort dette, føres du til den næste side, som forsøger at bekræfte, at du er den, du siger, du er gennem enten din backup-e-mail-adresse eller et linket telefonnummer.

Du får tilsendt en kode enten via en sms eller e-mail, der ser sådan ud:

Indtast koden i bekræftelseslinjen, og når denne side er bestået, vil Microsoft få dig til at klikke på  mange felter for at sikre, at du 100% forstår konsekvenserne af at lukke din konto.

De plager dig med påmindelser om åbenlyse fakta som hvordan du ikke længere kan logge ind på kontoen, at din Xbox “muligvis ikke fungerer som du forventer det”, og at din e-mail-adgang lukkes. i enten Outlook eller Hotmail. Enhver, der nogensinde har forsøgt at afbryde deres Xbox Live-abonnement, vil genkende denne velkendte duft af desperation, da Microsoft prøver alle nødvendige midler for at forhindre dig i at forlade reden.

Når du har klikket på alle disse, spørger Microsoft, hvorfor du vælger at fjerne kontoen. Angiv grunden, og klik på "Marker konto for lukning".

Men bare hvis du ikke er helt 100% sikker på, at du virkelig ville lukke din konto for godt, vil Microsoft gøre dig den tjeneste ved at holde kontoen åben i yderligere 60 dage; bare hvis du samler modet til at komme tilbage.

Lige siden lanceringen af ​​Windows 10 begynder flere og flere brugere at indse, at det blot at eje en Microsoft-konto online kan åbne dig for alle mulige fortrolighedsfejl, som du aldrig kunne have forventet.

Hvis du sætter pris på at holde dine oplysninger ude af hænderne på Big-M, er det den eneste måde at være sikker på, at dine data ikke bliver brugt til andet end dine egne personlige optegnelser, når du sletter din konto hos virksomheden.