Brug af Windows 10's nye udklipsholder: Historie og Cloud Sync

Windows 10's opdatering fra oktober 2018 har en ny udklipsholderoplevelse. Du kan nu få adgang til en historik over emner, du har kopieret til dit udklipsholder, fastgøre ofte anvendte emner og synkronisere dit udklipsholder på tværs af dine pc'er.

Sådan aktiveres de nye udklipsholderfunktioner

For at aktivere disse nye udklipsholderfunktioner skal du gå til Indstillinger> System> Udklipsholder. Hvis du ikke kan se indstillingen "Udklipsholder" på dit system, skyldes det, at du endnu ikke har opgraderet til opdateringen fra oktober 2018.

Disse nye funktioner er som standard slået fra. For at aktivere udklipsholderhistorikken skal du slå "Gem flere emner" til "Til".

For at synkronisere dine udklipsholderdata på tværs af alle dine Windows 10-enheder - eller rettere, alle dine Windows 10-enheder, der kører Redstone 5 eller nyere, skal du indstille "Synkroniser på tværs af enheder" til "Til".

Du kan også vælge en præference for automatisk synkronisering. Når du aktiverer denne funktion, er standardindstillingen "Synkroniser automatisk tekst, som jeg kopierer." Windows 10 synkroniserer automatisk alt, hvad du kopierer til udklipsholderen.

For at forhindre Windows i at synkronisere potentielt følsomme data som adgangskoder, skal du vælge "Synkroniser aldrig automatisk tekst, som jeg kopierer" i stedet. Du kan derefter vælge at manuelt synkronisere tekst mellem dine enheder, når du vil.

Sådan får du adgang til udklipsholderhistorikken

For at åbne det nye udklipsholderværktøj skal du trykke på Windows + V i ethvert program. Et udklipsholderpanel vises.

Dette panel viser en historie med emner, du har kopieret til dit udklipsholder, med det senest emne øverst. Vælg noget på dit udklipsholder ved at klikke på det for at indsætte det i den aktuelle applikation.

Du kan “fastgøre” elementer til dit udklipsholder ved at svæve over pinikonet til højre for elementet og klikke på det. Windows gemmer elementet i udklipsholderpanelet og kasserer det ikke for at give plads til nye ting. Det vil altid være tilgængeligt, så denne mulighed er ideel til emner, du ofte indsætter.

Du kan også klikke på “x” -knappen på et element for straks at fjerne det fra dit udklipsholder.

I øjeblikket understøtter denne udklipsholderhistorik tekst, HTML og billeder, der er mindre end 1 MB i størrelse. Større genstande, du kopierer, gemmes ikke i historikken.

Opdatering : Microsoft har hævet denne grænse til 4 MB, så alt 4 MB eller mindre gemmes i din udklipsholderhistorik.

Hvis du ikke har aktiveret udklipsholderhistorik eller ikke har kopieret noget til udklipsholderen siden aktivering, ser du en besked, der fortæller dig, at du enten skal aktivere funktionen eller kopiere noget, før du fortsætter.

Hvordan fungerer Sync?

Hvis du har aktiveret udklipsholder-synkronisering, synkroniseres indholdet på dit udklipsholder mellem dine pc'er, der kører opdateringen fra oktober 2018. Dette fungerer ved hjælp af den samme Microsoft Graph-teknologi, der driver tidslinjen, introduceret i Windows 10s opdatering fra april 2018. Du skal logge ind på begge enheder med den samme Microsoft-konto, før dette fungerer.

Som standard får indstillingen "Automatisk synkronisering af tekst, som jeg kopierer", at Windows 10 øjeblikkeligt synkroniserer noget, når du kopierer det til dit udklipsholder ved at trykke på Ctrl + C eller klikke på "Kopier" i ethvert program. Du behøver ikke gøre noget særligt - det, du kopierer på en pc, vises bare i udklipsholderens historie på din anden pc.

Hvis du vælger "Synkroniser aldrig automatisk tekst, som jeg kopierer" i stedet, skal du manuelt vælge, hvad du vil kopiere. For at gøre det skal du åbne din udklipsholderhistorik med Windows + V, holde markøren over et element i din udklipsholderhistorik og klikke på det skyformede ikon "Synkroniser med andre enheder".

I første omgang vil Windows 10 kun synkronisere data, der er mindre end 100 KB i størrelse ved hjælp af denne funktion. Lange dele af tekst og store billeder synkroniseres muligvis ikke, før Microsoft øger denne grænse.

Microsoft har lovet, at denne funktion vil være i stand til at synkronisere dine udklipsholderdata til Microsofts SwiftKey-tastatur til iPhone, iPad og Android, så du kan kopiere noget på din pc og nemt indsætte det i enhver app på din telefon. Denne funktion er dog ikke føjet til SwiftKey-tastaturappen endnu.

Sådan ryddes din udklipsholderhistorik

Hvis du gerne vil rydde hele din historie - både på din pc og på Microsofts servere - skal du gå tilbage til Indstillinger> System> Udklipsholder. Klik på knappen "Ryd" under Ryd udklipsholderdata.

Dette rydder ikke dine fastgjorte varer, så du bliver nødt til at løsne dem eller slette dem manuelt.