AirDrop til Android: Sådan bruges Android Share i nærheden

Nærliggende deling er svaret på Apples AirDrop, som Android-brugere har ventet på: en universel metode til deling af links, fotos og filer mellem enheder. Sådan konfigureres det og begynder deling.

Der er masser af apps, som du kan bruge til at dele ting på Android. Problemet er, at modtageren skal bruge den samme app. Nærliggende deling er som AirDrop på iPhone, iPad og Mac. Det er indbygget i (næsten) alle Android-enheder, og der er ikke behov for at downloade en separat app.

RELATERET: Hvad er Android i nærheden, og fungerer det som AirDrop?

Nærliggende Share er kompatibel med alle Android 6.0+ enheder. Google Pixel og Samsung-enheder er de første, der får det. Funktionen bages i telefoner via Google Play Services, en komponent af Android-enheder, der leveres med Google Play Butik. Lad os begynde med at sikre, at Play Services er opdateret.

Kontroller, om du har andel i nærheden

Åbn Google på din Android-enhed, og søg efter "Google Play Services." Tryk på "Google Play Services" -resultatet i afsnittet "Apps".

Dette fører dig til appens Play Store-liste. Tryk på knappen "Opdater", hvis du ser den.

Åbn derefter menuen "Indstillinger" på din Android-telefon. Du kan enten stryge ned fra toppen af ​​skærmen og trykke på ikonet "Gear" eller åbne listen over apps fra startskærmen og finde appen "Indstillinger". Derfra skal du vælge indstillingen "Google".

Rul ned, vælg "Enhedsforbindelser", og se derefter efter "Del i nærheden."

Hvis "Nærliggende del" er angivet, kan vi gå videre til at konfigurere det.

Konfigurer Android i nærheden

Åbn menuen Indstillinger på din Android-telefon. Du kan stryge ned fra toppen af ​​skærmen og trykke på ikonet "Gear" eller finde appen Indstillinger i din appskuffe, når du har skubbet op på startskærmen. Derefter skal du trykke på indstillingen "Google".

Gå til Enhedsforbindelser> Del i nærheden.

Skift kontakten øverst på skærmen for at aktivere nærliggende deling (hvis den ikke allerede er).

Tryk på "Enhedsnavn" for at give dit Android-håndsæt et nyt navn.

Du kan nu vælge "Enheds synlighed" for at justere privatlivsindstillingerne.

Der er tre muligheder for synlighed at vælge imellem:

  • Alle kontakter:  Alle dine kontakter med Nærliggende del kan se din enhed. Du vil kunne se alle enheder i nærheden med nærliggende deling åben.
  • Nogle kontakter:  Du vælger, hvilke kontakter der skal kunne se din enhed. Du vil kunne se alle enheder i nærheden med nærliggende deling åben.
  • Skjult:  Ingen kan se din enhed. Du vil kunne se alle enheder i nærheden med nærliggende deling åben.

"Alle kontakter" og "skjult" kræver ikke yderligere opsætning.

Hvis du bruger "Nogle kontakter", skal du vælge kontakter individuelt. Rul ned, og tryk på skiftet ud for en kontakt, så de kan se din enhed.

Gå tilbage til det forrige skærmbillede, hvor dine valg af enhedssynlighed er foretaget.

Tryk på "Data", og vælg den dataforbrugsindstilling, der passer til dine behov. Når du har foretaget et valg, skal du trykke på "Opdater" eller "Annuller".

Brug Android-deling i nærheden

Nu er du klar til at dele noget med Share i nærheden. For det første skal du finde en modtagende enhed, der også har Near Share, har skærmen tændt og har Bluetooth og placeringstjenester aktiveret.

Nærliggende deling kan startes fra en række forskellige steder. I dette eksempel prøver vi at dele et link.

Åbn en hvilken som helst webbrowser, f.eks. Chrome, på din Android-telefon, og tryk på ikonet med tre prikker "Menu".

Vælg derefter knappen "Del".

Dette åbner de apps / genveje, du kan bruge til at dele. Find "Nærliggende del" på listen, og tryk på den.

Afhængigt af din enhed og det element, du deler, vises nærliggende deling muligvis også som en genvej som vist nedenfor.

Nærliggende del vil begynde at lede efter enheder i nærheden.

Den modtagende enhed får en underretning, der siger "Enheden i nærheden deles." Modtageren kan derefter trykke på meddelelsen for at blive synlig for afsenderen.

Når den modtagende enhed er synlig, vises den på den afsendende enhed. Vælg det fra listen.

Den modtagende enhed bliver nu bedt om at "Acceptere" eller "Afvise" det indgående emne, som i dette tilfælde er et link set øverst på skærmen.

Det er det! Linket er sendt.

Links er et eksempel, men processen er nøjagtig den samme til deling af fotos og filer også. Du skal blot finde "Nærliggende del" i delingsmenuen for at bruge funktionen. I den modtagende ende vil du altid blive bedt om at blive synlig og bekræfte modtagelse af indhold.