Sådan slettes fotoalbum på iPhone, iPad og Mac

Det er nemt at rod i Photos-appen med forskellige fotoalbum. Det kan være noget, du oprettede for mange år siden og glemte, eller noget, en app oprettede til dig. Sådan slettes fotoalbum på iPhone, iPad og Mac.

Slet fotoalbum på iPhone og iPad

Fotos-appen på iPhone og iPad gør det let at tilføje, organisere og slette album. Derudover kan du slette flere album på samme tid fra albumredigeringsskærmen.

RELATERET: Sådan organiseres dine iPhone-fotos med album

Når du sletter et fotoalbum, slettes det ikke fotos, der er inde i albummet. Fotos vil fortsat være tilgængelige i albummet for nylig og i andre album.

For at starte processen skal du åbne appen "Fotos" på din iPhone eller iPad og derefter navigere til fanen "Albums".

Du finder alle dine album i afsnittet "Mine album" øverst på siden. Her skal du trykke på knappen "Se alle", der findes i øverste højre hjørne.

Du får nu vist et gitter med alle dine album. Du skal blot trykke på knappen "Rediger" i øverste højre hjørne.

Du er nu i albumredigeringsfunktionen, svarende til redigeringstilstanden på startskærmen. Her kan du trække og slippe album for at omarrangere dem.

For at slette et album skal du blot trykke på den røde “-” - knap, der findes i øverste venstre hjørne af et albumbillede.

Bekræft derefter handlingen fra pop op-meddelelsen ved at vælge knappen "Slet album". Du kan slette ethvert andet album end “Seneste” og “Foretrukne” albummer.

Når du har bekræftet, vil du bemærke, at albummet fjernes fra listen Mine album. Du kan fortsætte med at slette album ved at følge den samme proces. Når du er færdig, skal du trykke på knappen "Udført" for at gå tilbage til at gennemse dine album.

Slet fotoalbum på Mac

Processen med at slette et fotoalbum fra Photos-appen på Mac er endnu mere enkel end på iPhone og iPad.

Åbn appen "Fotos" på din Mac. Gå nu til sidepanelet, og udvid mappen "Mine album". Se her efter den mappe, du vil slette, og højreklik derefter på den.

Vælg "Slet album" i kontekstmenuen.

Du får nu vist en pop op-vindue, der beder dig om bekræftelse. Klik her på knappen "Slet".

Albummet slettes nu fra dit iCloud-fotobibliotek, og ændringen synkroniseres på tværs af alle dine enheder. Igen påvirker dette ikke nogen af ​​dine fotos.

Ny i Photos-appen? Her er et par funktioner, som du måske ikke kender til:

  • Fotos-appen kan rette dine skæve fotos automatisk.
  • Du kan skjule fotos, du ikke vil se i albummet for nylig.

RELATERET: Sådan skjules private fotos og videoer på din iPhone eller iPad