Sådan ryddes din browserhistorik i Firefox

Som andre browsere indsamler Firefox en detaljeret historie om dine interneteventyr. Hvis du overhovedet vil dække dine spor eller ikke ønsker, at Firefox overhovedet skal indsamle data, kan du foretage ændringer for at sikre en mere privat browseroplevelse.

Du kan få adgang til Firefox's historie fra den passende navn "Historik" -menuen på OS X eller ved at klikke på de tre linjer i øverste højre hjørne på Windows og vælge "Historik" ("Control + H").

Ikke kun viser historikmenuen nyligt besøgte websteder, men også for nylig lukkede faner og vinduer. Du kan også få vist faner fra andre enheder og gendanne en tidligere session.

De emner, der er mest interessante for os, er dog mulighederne for "Vis al historik" og "Ryd nyere historie ...".

Når du vælger "Vis al historik", vil du se hele din browserhistorik lagt i en vinduesliste.

Hvis du vil slette et af disse websteder fra din historikliste, kan du til enhver tid vælge en og trykke på knappen "Slet". Hvis du vil slette alt, skal du bruge Command + A på OS X eller Ctrl + A på Windows. Hvis du vil vælge flere steder på én gang, skal du bruge "Kommando" -tasten (OS X) eller "Kontrol" (Windows) til at vælge hvert sted, du vil fjerne fra din historie.

Den hurtigste måde at rydde din historie på er at vælge "Ryd nyere historie ..." i menuen Historie, som giver dig en dialog for at vælge det tidsinterval for historik, du vil rydde. Du har mulighed for at rydde den sidste time, to timer, fire timer, i dag eller alt.

Klik på "Detaljer", og du kan vælge langt mere end din browser- og downloadhistorik. Du kan også rydde ting som dine cookies, cache, aktive login og mere.

Hvis du vil indstille specielle indstillinger til din browserhistorik, skal du åbne Firefox's præferencer og vælge kategorien "Privatliv". I privatlivsindstillingerne er der et afsnit, der udelukkende er afsat til historie. I det følgende skærmbillede har vi valgt muligheden for at "bruge brugerdefinerede indstillinger til historik".

Hvis du beslutter dig for altid at bruge privat browsingtilstand, gemmes din browserhistorik, cookies og andre ting ikke. Du kan også vælge ikke at registrere din browser- og downloadhistorik, søge- og formularhistorik eller acceptere cookies. Hvis du ikke vil acceptere cookies fra tredjepart, er indstillingen der, hvis du vælger at aktivere den.

Endelig, hvis du vil have din browserhistorik til at rydde, når du lukker Firefox, kan du vælge denne mulighed og derefter klikke på "Indstilling ..." for at vælge nøjagtigt hvad der ryddes, når Firefox lukker ned.

Det er vigtigt at huske, at rydning af nogle af disse emner påvirker senere browsersessioner. Hvis du f.eks. Rydder aktive login, skal du logge ind på ethvert websted fra din forrige session. Tilsvarende, hvis du rydder dine cookies, slettes dine login-sessioner, og du bliver nødt til at indtaste dine legitimationsoplysninger.

Når du vælger muligheden for at rydde din browserhistorik ved lukning, giver Firefox dig ingen advarsler, så det er vigtigt at huske, at du i første omgang har valgt indstillingen. Ellers kan du undre dig over, hvorfor du altid bliver logget ud af dine foretrukne sociale mediesider, eller hvorfor din seneste browserhistorik altid er væk.

RELATERET: Sådan blokeres tredjepartscookies i hver webbrowser

Rydning af din historie og andre private data er en af ​​de bedste fortrolighedspraksis, du kan udføre. Firefox er unik, fordi den har mulighed for at rydde disse ting, hver gang du lukker det, så hvis du er særlig fortrolig med privatlivets fred, f.eks. Hvis du bruger Firefox en til et værk eller en offentligt brugt computer, så er dette en god mulighed at muliggøre.